Actueel

Aanmeldprocedure opleiding

Aanmelden bij een van de opleidingen van de Meesteropleiding Coupeur, hoe doe je dat?

Aanmeldingsprocedure

De Meesteropleiding Coupeur biedt drie verschillende trajecten; voltijd, deeltijd en basis en is hierdoor voor iedereen toegankelijk. De basis is geschikt voor leerlingen die niet of nauwelijks ervaring hebben met naaitechnieken en hiervoor geldt een andere aanmeldprocedure dan voor de vol- en deeltijdopleiding.

Aanmeldprocedure module De Basis (1 jaar, 1 dag in de week, 26 lesdagen)

 1. De kandidaat informeert zich goed over De Basis.
 2. De kandidaat vult het aanmeldformulier in en stuurt het aan de Meesteropleiding Coupeur.
 3. De Meesteropleiding stelt een opleidingsovereenkomst op die door kandidaat en de Meesteropleiding wordt getekend.

Aanmeldprocedure  Voltijd- en deeltijdopleiding 

De voltijdopleiding (3 jaar, 4 dagen in week) leidt je op tot Meestercoupeur en de deeltijdopleiding (2 jaar,1 dag in de week) leidt je op tot Gezelniveau-A. Daarna is er de mogelijkheid om door te stromen naar de anderhalf jaar durende opleiding Gezelniveau-B

 1. De kandidaat informeert zich goed over de opleidingen.
 2. De kandidaat meldt zich aan via het aanmeldformulier. Naar aanleiding hiervan wordt beoordeeld of de kandidaat voldoende basisvakmanschap (gezelniveau) en motivatie heeft om uitgenodigd te worden voor een toelatingsgesprek.
 3. Voor het toelatingsgesprek neemt de kandidaat het volgende mee;        
 • Portfolio; foto’s, schetsen en/of ontwerpen
 • Patronen                                                                                                                                        
 • Recente eigen kledingstukken of ander relevant werk die jouw niveau van het kleermakersvak bepaalt

Op basis hiervan wordt de kandidaat beoordeeld op het niveau en motivatie en worden de studiemogelijkheden besproken. Indien de beoordeling positief is wordt de kandidaat uitgenodigd voor het toelatingsexamen.

   4. Het toelatingsexamen vindt plaats op een van de ateliers van de Meesteropleiding Coupeur waar             de kandidaat gedurende 3,5 dagen zelfstandig kledingstukken vervaardigt.

 1. Als het toelatingsexamen naar oordeel van de Meesteropleiding en de kandidaat positief verloopt, volgt er een opleidingsovereenkomst die door de kandidaat en de Meesteropleiding wordt getekend.

 • 09 mrt OPEN ATELIER VAN 12 - 16 uur

  Op zaterdag 9 maart ben je welkom tussen 12.00 en 16.00 uur om een kijkje te nemen achter de schermen in de ateliers; een plek vol passie voor het coupeursvak, creativiteit en ambitie! Ook kun je al je vragen stellen omtrent het coupeursvak en het leertraject, plus leermeesters en leerlingen ontmoeten. Er is divers werk van de leerling-coupeurs te zien en je kunt je inschrijven voor de opleiding of cursussen. 

   

 • Cursus Molensteenkragen start vanaf 16 maart

  De witte, linnen molensteenkraag zoals wij die zien op vele schilderijen rond 1600 is een typisch Hollands modeproduct. Het is een object wat zowel een dame als een heer droeg. Een bijzondere vorm om te dragen maar ook zeker om te maken. En door het vele handwerk een kostbaar bezit.

  Komend voorjaar zijn er 2 nieuwe cursussen gepland: Molensteenkragen maken. In zowel een historische en een theatrale vorm. 

  Cursus historische molensteenkraag vanaf 16 maart 2019, klik voor meer info.

  Cursus theatrale molensteenkraag vanaf 6 april 2019, klik voor meer info.

  Meld je hier aan 

 • Artikel Fashion United over Meesteropleiding Coupeur "We ontwerpen niet, we maken alleen"

  De kleermakers van Meester Coupeur: "We ontwerpen niet, we maken alleen".  

  Lees hier het gehele artikel

 • Vlisco & Meesteropleiding Coupeur

  Partners in Craft: Meesteropleiding Coupeur x Vlisco.

  De winnaars van de Vlisco Fashion & Development competitie in Westelijk Afrika ontvingen een zesdaagse trainingsprogramma van de Meesteropleiding Coupeur. De winnaars uit Ghana en Ivoorkust zijn hiervoor speciaal naar Nederland gekomen. Gedurende het trainingsprogramma ontvingen zij o.a. een Masterclass korset maken en een training in speciale technieken. Waaronder het spelen met diverse Vlisco dessins in bestaande patronen en deze dessins toepassen om een patroon te creëren.

  Dit project is onderdeel van een door Vlisco geïnitieerd opleidings- en werktraject dat deelnemers in bovengenoemde landen opleidt zelfstandig met Vliscostoffen en in Vlisco-ateliers ter plekke te kunnen werken. 
  Het hele programma bestond uit een werkbezoek aan de Vliscofabriek in Helmond, een trainingsdag op Vlisco HQ in Amstelveen en het zesdaagse programma van en op de Meesteropleiding Coupeur.

  Bekijk de film

  Bekijk de foto's op onze Facebookpagina.

   

 • Meesteropleiding Coupeur in TV-programma LifeStyleXperience

  Er is speciaal een item gemaakt over de Vakraad MITT: De mode- en interieurbranche waarin o.a. de directeur van de Meesteropleiding Coupeur de ambachtopleiding vertegenwoordigd en de ontwikkelingen van de mode-branche bespreekt.

  Uitzending Gemist?

  Bekijk de uitzending hier