raad van bestuur

  • Han Bekke
  • Hans Gerson
  • Joke Manson
  • Didi Whitlau

Han Bekke

Voorzitter 

Han Bekke heeft gedurende vele jaren een ruime ervaring opgebouwd in de kleding- en textielindustrie. Vanuit diverse bestuurlijke functies wil hij een bijdrage leveren aan een gezonde en duurzame ontwikkeling van de sector, waarbij onderwijs hem na aan het hart ligt.

“De Meesteropleiding Coupeur is een prachtige en unieke opleiding die de technische kennis van het maken van kleding borgt, niet alleen voor de culturele maar ook de creatieve sector. Kennis die grotendeels met het verplaatsen van productie naar vooral lagelonenlanden uit ons land is verdwenen. Met de groeiende aandacht voor vakmanschap en voor het weer dichter bij huis produceren zal in mijn ogen het belang van de opleiding alleen maar toenemen”.


Perfectie tot de laatste steek

"Het vak van coupeur zit in de lift, ook in Nederland, waar de meesteropleiding coupeur hooggekwalificeerde jonge vakmensen aflevert".

 

Lees hier het volledige artikel gepubliceerd in het Volkskrant Magazine van 7 maart 2020.

Positief advies accreditatie opleiding Tailor Professional

Nieuwsbericht

De unieke ambachtsopleiding Tailor Professional is een opleiding op niveau 5 (hbo-niveau) speciaal voor diegenen die het ambacht van kleding maken - letterlijk - naar een hoger niveau willen tillen. Er is door de betrokken onderwijsinstellingen hard gewerkt aan de accreditatie van de opleiding tot associate degree (Ad). Afgelopen december gaf het accreditatiepanel een positief advies uit aan het NVAO-bestuur.

Klik om meer te lezen. 

Meer nieuws