raad van bestuur

  • Han Bekke
  • Hans Gerson
  • Joke Manson
  • Didi Whitlau

Han Bekke

Voorzitter 

Han Bekke heeft gedurende vele jaren een ruime ervaring opgebouwd in de kleding- en textielindustrie. Vanuit diverse bestuurlijke functies wil hij een bijdrage leveren aan een gezonde en duurzame ontwikkeling van de sector, waarbij onderwijs hem na aan het hart ligt.

“De Meesteropleiding Coupeur is een prachtige en unieke opleiding die de technische kennis van het maken van kleding borgt, niet alleen voor de culturele maar ook de creatieve sector. Kennis die grotendeels met het verplaatsen van productie naar vooral lagelonenlanden uit ons land is verdwenen. Met de groeiende aandacht voor vakmanschap en voor het weer dichter bij huis produceren zal in mijn ogen het belang van de opleiding alleen maar toenemen”.


PERSBERICHT: Krachten bundelen voor de nieuwe generatie coupeurs

Vakmanschap van het hoogste niveau

Meesteropleiding Coupeur is hét voorbeeld als het gaat om verdiepend vakmanschap, ofwel vakmanschap op een hoger niveau. Streven naar perfectie, aandacht voor detail en kwaliteit… alles om te komen tot dat perfect gemaakte kledingstuk. Al eerder ging de Stichting Meesteropleiding Coupeur een nauwe samenwerking aan met het ROC van Amsterdam en HBO Drechtsteden. Dit resulteerde in een nieuwe geaccrediteerde 2 jarige Ad-opleiding én een nieuw ontwikkeld mhbo-traject tot Tailor Professional.

De Stichting Meesteropleiding Coupeur en haar opleidingen houden nu op te bestaan maar het verdiepende vakmanschap blijft behouden. Onder de vlag van het ROC van Amsterdam en HBO Drechtsteden worden met het mhbo- en Ad-traject twee nieuwe vakmanschapsopleidingen vormgegeven. Bij deze opleidingen worden de kennis, het netwerk en een aantal goederen van Meesteropleiding Coupeur ingezet. Op 12 april tekenden de drie partijen de officiële overeenkomst.

Klik om meer te lezen.

Meesteropleiding Coupeur sluit haar deuren

... maar de vakmanschapsopleiding wordt in een nieuwe vorm voortgezet door HBO Academy.

Informatie en vragen over de voltijdopleiding Tailor Professional: info@hbo-academy.nl 

www.hbo-academy.nl

Vragen over financien/administratie van Meesteropleiding Coupeur:

ariaan.witteveen@gmail.com

Meer nieuws