raad van bestuur

  • Han Bekke
  • Hans Gerson
  • Joke Manson
  • Didi Whitlau

Joke Manson

Bestuurslid

Sinds 2005 adviseur HR bij Nationale Opera & Ballet met een achtergrond in werkend leren en schoolloopbaanadvisering.

Bij Nationale Opera & Ballet hebben we op een gegeven moment moeten erkennen dat er te weinig goede vakmensen te vinden waren op het niveau waarop er op onze ateliers wordt gewerkt. Alleen konden we dit probleem niet oplossen en zodoende ontstond onder andere bij mij het idee om samen met anderen een vaktechnische opleiding op te starten. Met steun van de Gemeente en enorme betrokkenheid van collega’s van mij en andere ateliers is dit gelukt. Ook al staat de opleiding ondertussen al lang op eigen benen, toch voelt de Meesteropleiding een beetje als ons kind, waar we heel trots op zijn. Waar gewenst ondersteunen we de opleiding graag. Inmiddels plukken we ook al een aantal jaar de vruchten: een aantal alumni werkt op één van de ateliers van Het Nationale Ballet (https://www.youtube.com/watch?v=xC4f-CzEKOg) en De Nationale Opera (https://www.youtube.com/watch?v=7kgBphtwXoc).

PERSBERICHT: Krachten bundelen voor de nieuwe generatie coupeurs

Vakmanschap van het hoogste niveau

Meesteropleiding Coupeur is hét voorbeeld als het gaat om verdiepend vakmanschap, ofwel vakmanschap op een hoger niveau. Streven naar perfectie, aandacht voor detail en kwaliteit… alles om te komen tot dat perfect gemaakte kledingstuk. Al eerder ging de Stichting Meesteropleiding Coupeur een nauwe samenwerking aan met het ROC van Amsterdam en HBO Drechtsteden. Dit resulteerde in een nieuwe geaccrediteerde 2 jarige Ad-opleiding én een nieuw ontwikkeld mhbo-traject tot Tailor Professional.

De Stichting Meesteropleiding Coupeur en haar opleidingen houden nu op te bestaan maar het verdiepende vakmanschap blijft behouden. Onder de vlag van het ROC van Amsterdam en HBO Drechtsteden worden met het mhbo- en Ad-traject twee nieuwe vakmanschapsopleidingen vormgegeven. Bij deze opleidingen worden de kennis, het netwerk en een aantal goederen van Meesteropleiding Coupeur ingezet. Op 12 april tekenden de drie partijen de officiële overeenkomst.

Klik om meer te lezen.

Meesteropleiding Coupeur sluit haar deuren

... maar de vakmanschapsopleiding wordt in een nieuwe vorm voortgezet door HBO Academy.

Informatie en vragen over de voltijdopleiding Tailor Professional: info@hbo-academy.nl 

www.hbo-academy.nl

Vragen over financien/administratie van Meesteropleiding Coupeur:

ariaan.witteveen@gmail.com

Meer nieuws