raad van bestuur

  • Han Bekke
  • Hans Gerson
  • Joke Manson
  • Didi Whitlau

Joke Manson

Bestuurslid

Sinds 2005 adviseur HR bij Nationale Opera & Ballet met een achtergrond in werkend leren en schoolloopbaanadvisering.

Bij Nationale Opera & Ballet hebben we op een gegeven moment moeten erkennen dat er te weinig goede vakmensen te vinden waren op het niveau waarop er op onze ateliers wordt gewerkt. Alleen konden we dit probleem niet oplossen en zodoende ontstond onder andere bij mij het idee om samen met anderen een vaktechnische opleiding op te starten. Met steun van de Gemeente en enorme betrokkenheid van collega’s van mij en andere ateliers is dit gelukt. Ook al staat de opleiding ondertussen al lang op eigen benen, toch voelt de Meesteropleiding een beetje als ons kind, waar we heel trots op zijn. Waar gewenst ondersteunen we de opleiding graag. Inmiddels plukken we ook al een aantal jaar de vruchten: een aantal alumni werkt op één van de ateliers van Het Nationale Ballet (https://www.youtube.com/watch?v=xC4f-CzEKOg) en De Nationale Opera (https://www.youtube.com/watch?v=7kgBphtwXoc).

Perfectie tot de laatste steek

"Het vak van coupeur zit in de lift, ook in Nederland, waar de meesteropleiding coupeur hooggekwalificeerde jonge vakmensen aflevert".

Lees hier het volledige artikel gepubliceerd in het Volkskrant magazine van 7 maart. 

IN DE MAAK

Meesteropleiding Coupeur & De Bijenkorf 2021

Van 9 maart tot en met 6 juni 2021 presenteerde Room_On_The_Roof een mode expositie IN DE MAAK in de etalages van de Bijenkorf.

Meer nieuws