Couture korset

Volgeboekt

Masterclass door Jessica Beemsterboer

Jessica Beemsterboer heeft na haar studie Damescouture aan de MTS voor Mode en kleding en Herenmaatwerk-kostuums aan het ROC van Amsterdam veel werkervaring opgedaan. Ze heeft ruim 12 jaar in het atelier van couturier Mart Visser gewerkt en werkt nu als freelance coupeuse voor de grootste Nederlandse modehuizen zoals Viktor & Rolf, Claes Iversen en Iris van Herpen

Inhoud

Heb jij je altijd afgevraagd hoe het toch kan dat de ene strapless japon perfect blijft zitten en de andere japon alleen maar afzakt? Dan krijg je in deze masterclass alle antwoorden hierop. Het geheim zit hem in het korset.

In deze masterclass gaan we ons richten op de verschillende technieken die horen bij het maken van het korset. Er zijn vele soorten korsetten mogelijk, elk korset heeft zijn eigen karakteristieke kenmerk en draagcomfort. 

Programma en technieken

De masterclass is onderverdeeld in:

  • Analyse van welk type korset past voor welk figuur en passend bij het type japon
  • Maatnemen
  • Patroontekenen
  • Toile stikken
  • Proefmodel passen en patroon aanpassen
  • Het vervaardigen van een korset op maat met vele technieken zoals het verwerken van baleinen en aanbrengen van de sluiting.

Gedurende 4 dagen gaan we alle fases doorlopen en zal je aan het einde van deze inspirerende masterclass met veel nieuwe kennis en met een uniek korset op maat de masterclass afsluiten.

Data

4 dagen van 10.00 tot 16.30 uur.

Voorjaar 2023 zit vol.

Werkzaamheden thuis

Minimaal een dag per week.

Aantal deelnemers

Minimaal 6 en maximaal 9.

Niveau

Voor vakmensen die de kwaliteit van hun werk nog verder willen verbeteren. Kennis van naai-technieken en ervaring met naaien en patroontekenen is vereist.

Prijs

4-daagse masterclass voor € 650,- exclusief 21% BTW, exclusief materialen.

Indicatie materialenpakket € 99,- exclusief BTW.

Deelnamecertificaat

Een deelnamecertificaat wordt uitgereikt als de cursist minimaal 80% van de lessen aanwezig is geweest.

Aanmelden

Meld je aan via het aanmeldformulier of neem contact met ons op via telefoonnummer 020 820  1153 of mail naar info@meesteropleidingcoupeur.nl