Cursus Kleding op eigen maat

door Marjon Leek

Marjon Leek zit al 25 jaar in het onderwijs en is als docent verbonden geweest bij opleidingen als Artemis Stylingacademie, KABK Den Haag, Gerrit Rietveld Academie en nu ook bij de Meesteropleiding Coupeur. Ze werkt al jaren als zelfstandig ontwerper waar zij de kostuums heeft ontworpen voor o.a. Het Concertgebouw, Dance Company Anouk van Dijk, Teatro Muganga, Metropoolorkest en de kostuums voor Leine en Roebana. Sinds een aantal jaren heeft ze haar eigen tassenlabel Baglady.   www.marjonleek.nl

Niveau

Voor iedereen die zelf graag aan de slag wil om een eigen ontwerp/kledingstuk op eigen maat te verwezenlijken. Kunnen omgaan met een naaimachine is niet nodig, maar is wel een pré.

Inhoud

Wat maak je je meester?

  • Patroontekenen van een eigen ontwerp/kledingstuk. Indien geen eigen ontwerp/kledingstuk kan er

gekozen worden voor een patroon van een rok, pantalon of T-shirt.

  • Leren om eenvoudige veranderingen aan een patroon te maken
  • Maken van proefmodellen van (eigen) ontwerp. Diverse technieken komen hierbij aan bod zoals bijvoorbeeld het inzetten van ritsen, aanzetten van band en het werken met tricot
  • Uitvoeren van de uiteindelijke kledingstukken 

Data

15 Dinsdagavonden van 19.00 tot 21.30 uur. Nog in te plannen voor 2018-2019.

Aantal deelnemers

Minimaal 8 en maximaal 12

Prijs

15 avonden voor € 600 inclusief btw, inclusief koffie en thee, exclusief materialen

Materialen

Patroontekenpapier, potlood, meetlat, geodriehoek, ongebleekt katoen, tricot, stof voor de rok, naaigaren, rits, etc. Deze kunnen zelf meegenomen worden of worden aangeschaft bij de Meesteropleiding Coupeur.

Aanmelden

Meld je aan via het aanmeldformulier of neem contact met ons op via telefoonnummer 020 820 1153 of mail naar info@meesteropleidingcoupeur.nl.

 

Data onder voorbehoud; de cursus start bij voldoende inschrijvingen.