Cursus Kleding voor jezelf op eigen maat

Start 19 januari

Door Patricia Kooijman

Patricia is in 1998 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Sindsdien heeft ze jarenlange werkervaring opgedaan als zelfstandige en in vaste dienst bij het Nederlandse bedrijf G-star.

Inhoud

Wat leer je in deze cursus?

  • Patroontekenen van een eigen ontwerp/kledingstuk. Indien je geen eigen ontwerp/kledingstuk hebt kan er gekozen worden voor een patroon van een rok, pantalon of T-shirt.
  • Eenvoudige veranderingen aan een patroon leren maken.
  • Maken van proefmodellen van (eigen) ontwerp. Diverse naaitechnieken komen hierbij aan bod zoals bijvoorbeeld het inzetten van ritsen, aanzetten van band en het werken met tricot.
  • Uitvoeren van de uiteindelijke kledingstukken.

In de eerste les wordt aandacht besteed aan machineleer en stikoefeningen. In de tweede les aan patroontekenen. In de overige lessen werk je aan je eigen kledingstukken.

Niveau

Voor iedereen die zelf graag aan de slag wil om een eigen ontwerp/kledingstuk te verwezenlijken. De cursus is geschikt voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden.

Data

12 Dinsdagavonden van 19.00 tot 21.30 uur. 

Data: Dinsdag 19 januari, 26 januari, 2 februari, 9 februari, 16 februari, 2 maart, 9 maart, 16 maart, 23 maart, 30 maart, 6 april en 13 april 2021.

COVID-19:

Praktijkonderwijs is uitgesloten van de lockdown voor scholen.

Uiteraard vinden de lessen plaats volgens de richtlijnen van het RIVM en volgens ons strikte COVID-19 protocol. We geven inmiddels volgens dit “nieuwe normaal” alweer 6 maanden les aan onze voltijd- en deeltijd leerlingen en dat gaat gelukkig heel goed. Iedereen zit meer verdeeld over meerdere ateliers zodat we de onderlinge afstand tot elkaar zeker kunnen waarborgen. 

Prijs

12 lessen voor € 499,- inclusief btw, inclusief koffie en thee en exclusief materialen.

Aantal deelnemers

Minimaal 7 en maximaal 9. Omdat we ons strikt houden aan de richtlijnen van het RIVM en ons strenge COVID-19 protocol volgen, is het maximum aantal deelnemers vastgesteld op 9.

Materialen

Patroontekenpapier, potlood, meetlat, geodriehoek, ongebleekt katoen, tricot, stof voor de rok, naaigaren, rits, etc. Deze kunnen zelf meegenomen worden of worden aangeschaft bij de Meesteropleiding Coupeur.

Inschrijven

Via het aanmeldformulier. Je kunt ook contact opnemen met de Meesteropleiding Coupeur op telefoonnummer 020 820 1153 of mailen naar info@meesteropleidingcoupeur.nl

 

Data onder voorbehoud; de cursus start bij voldoende inschrijvingen.

Perfectie tot de laatste steek

"Het vak van coupeur zit in de lift, ook in Nederland, waar de meesteropleiding coupeur hooggekwalificeerde jonge vakmensen aflevert".

Lees hier het volledige artikel gepubliceerd in het Volkskrant magazine van 7 maart. 

IN DE MAAK

Meesteropleiding Coupeur & De Bijenkorf 2021

Van 9 maart tot en met 6 juni 2021 presenteert Room_On_The_Roof een mode expositie IN DE MAAK in de etalages van de Bijenkorf.

Meer nieuws