Cursus Kleding voor jezelf

door Marjon Leek

CURSUS KLEDING voor je zelf, op eigen maat

 

door Marjon Leek

 

Marjon Leek zit al 25 jaar in het onderwijs en is als docent verbonden geweest bij opleidingen als Artemis Stylingacademie, KABK Den Haag, Gerrit Rietveld Academie en nu ook bij de Meesteropleiding Coupeur. Ze werkt al jaren als zelfstandig ontwerper waar zij de kostuums heeft ontworpen voor o.a. Het Concertgebouw, Dance Company Anouk van Dijk, Teatro Muganga, Metropoolorkest en de kostuums voor Leine en Roebana. Sinds een aantal jaren heeft ze haar eigen tassenlabel Baglady.www.marjonleek.nl

    

Niveau

Voor iedereen die zelf graag aan de slag wil om een eigen ontwerp/kledingstuk te verwezenlijken.

Kunnen omgaan met een naaimachine is niet nodig, maar is wel een pré.

Inhoud

Wat leer je in deze cursus?

  • Patroontekenen van een eigen ontwerp/kledingstuk. Indien je geen eigen ontwerp/kledingstuk hebt kan er gekozen worden voor een patroon van een rok, pantalon of T-shirt.
  • Eenvoudige veranderingen aan een patroon leren maken.
  • Maken van proefmodellen van (eigen) ontwerp. Diverse naaitechnieken komen hierbij aan bod zoals bijvoorbeeld het inzetten van ritsen, aanzetten van band en het werken met tricot.
  • Uitvoeren van de uiteindelijke kledingstukken.

 

Data

12 Dinsdagavonden van 19.00 tot 21.30 uur. 

Data 2019-2020: Nog te bepalen.

Aantal deelnemers

Minimaal 8 en maximaal 12.

Prijs

12 lessen voor € 480,- inclusief btw, inclusief koffie en thee en exclusief materialen.

Materialen

Patroontekenpapier, potlood, meetlat, geodriehoek, ongebleekt katoen, tricot, stof voor de rok, naaigaren, rits, etc. Deze kunnen zelf meegenomen worden of worden aangeschaft bij de Meesteropleiding Coupeur.

Inschrijven

Via het aanmeldformulier. Je kunt ook contact opnemen met de Meesteropleiding Coupeur op telefoonnummer 020 820 1153 of mailen naar info@meesteropleidingcoupeur.nl.

 

 

 

Uniformen voor Trammuseum

De tweedejaars leerlingen, specialisatie Heren, zijn bezig met een bijzonder Erfgoedproject. Zij ontwikkelen en produceren replica's van uniformen van de Rotterdamse Tram Maatschappij, voor het RTM-museum in Ouddorp.

OPEN ATELIERS

Zaterdag 30 november         12.00 – 16.00

Meer nieuws