Herencolbert

Start zondag 16 april 2023

Masterclass door Chris Ezerman

Chris Ezerman is als docent in het herenvak verbonden aan Meesteropleiding Coupeur. In zijn atelier ontstaat ook dameskleding voor diverse klanten en opdrachtgevers. Hij is echt een man van de praktijk, met eerdere ervaringen in de confectie en maatwerk en diverse trainingen heeft hij zich de handigheden in het vak toegeëigend. Zijn werk kenmerkt zich door het gebruik van goede materialen en het oog voor verhoudingen en details.

Inhoud

In de opleiding van Meesteropleiding Coupeur maken de heren coupeurs in spé een aantal colberts. Op veler verzoek bieden we een herencolbert in confectiemaat aan, los van het curriculum. Het kledingstuk is gebaseerd op de oefeningen zoals we die toepassen in onze herenspecialisatie. Vertaald naar een masterclass van 6 dagen.

De focus van deze module ligt op het tot in het detail perfect leren maken van een colbert met geplakt binnenwerk. De masterclass legt de nadruk op de technische aspecten van het jasje. Een voorbeeld van een aantal technieken die volledige aandacht krijgen zijn: de viltonderkraag, revers, de schouderpartijen en mouwinzet, voering met binnenzakken en splitverwerking. Het volledig beheersen van machinetechnieken en het werken in de juiste volgorde.

Niveau

Deze masterclass is bedoeld voor vakmensen die al vaker een jasje, met voering, hebben gemaakt.  En de techniekkennis, techniekhantering en het leren werken in volledige perfectie willen verbeteren. Het is noodzakelijk ervaring in naaitechnieken en patroontekenen te hebben.

Data 2023: 

6 zondagen van 10.00 tot 16.00 uur. Data 2023: zondag 16 april, 30 april, 14 mei, 11 juni, 18 juni en 2 juli 2023.

Werkzaamheden thuis

Er wordt verwacht minimaal 1 dag per week thuis te werken.

Prijs

6-daagse masterclass voor € 850 exclusief 21% btw en exclusief materialen. 

Aantal deelnemers

Minimaal en maximaal 6 deelnemers.

Benodigde materialen

Een volledige gereedschaps- en materialenlijst krijg je toegestuurd na doorgang van de cursus. Indicatie materialenpakket:  € 110,- exclusief BTW.

Deelnamecertificaat

Een deelnamecertificaat wordt uitgereikt als de cursist minimaal 80% van de lessen aanwezig is geweest. 

Aanmelden

Meld je aan via het aanmeldformulier of neem contact met ons op via telefoonnummer 020 820 1153 of mail naar info@meesteropleidingcoupeur.nl.

 

Data onder voorbehoud; de masterclass start bij voldoende inschrijvingen.