Herenpantalon

Volgeboekt

Door Chris Ezerman

Chris is als docent in het herenvak verbonden aan de Meesteropleiding Coupeur. In zijn atelier maakt hij ook dameskleding voor diverse klanten en opdrachtgevers. Hij is echt een man van de praktijk. Met eerdere ervaringen in confectie en maatwerk. Met diverse trainingen heeft hij zich de handigheden in het vak toegeëigend. Zijn werk kenmerkt zich door het gebruik van goede materialen en het oog voor verhoudingen en details.

Inhoud

In de opleiding van Meesteropleiding Coupeur maken de herencoupeurs in spé een pantalon op maat en komen veel bijbehorende technieken aan de orde. Op veler verzoek bieden we een masterclass Herenpantalon in confectiemaat aan, los van het curriculum. Het kledingstuk is gebaseerd op de oefeningen zoals we die toepassen in onze herenspecialisatie. Vertaald naar een masterclass van 4 dagen. 

Niveau

Deze masterclass is bedoeld voor vakmensen die al eerder een eenvoudige pantalon hebben gemaakt, die vragen hebben over de technieken in een nette pantalon, de hoogwaardige afwerking van details (steekzak, gulp en achterzak) en de afwerking aan de binnenzijde. En daarnaast hun kennis en vaardigheden willen verbeteren om tot perfectie te komen. Het is noodzakelijk ervaring in naaitechnieken en patroontekenen te hebben.

Data:

4 dagen van 10.00 tot 16.00 uur.

Werkzaamheden thuis

Er wordt verwacht minimaal 1 dag per week thuis te werken.

Prijs

4-daagse masterclass voor € 595,- exclusief 21% BTW en exclusief materialen.

Benodigde materialen

Een volledige gereedschaps- en materialenlijst krijg je toegestuurd na doorgang van de cursus.

Indicatie materialenpakket:  € 130,- exlusief BTW.

Aantal deelnemers

Minimaal en maximaal 6 deelnemers.

Deelnamecertificaat

Een deelnamecertificaat wordt uitgereikt als de cursist minimaal 80% van de lessen aanwezig is geweest.

Aanmelden

Meld je aan via het aanmeldformulier of neem contact met ons op via telefoonnummer 020 820 1153 of mail naar info@meesteropleidingcoupeur.nl.

 

Data onder voorbehoud; de masterclass start bij voldoende inschrijvingen.

Perfectie tot de laatste steek

"Het vak van coupeur zit in de lift, ook in Nederland, waar de meesteropleiding coupeur hooggekwalificeerde jonge vakmensen aflevert".

 

Lees hier het volledige artikel gepubliceerd in het Volkskrant Magazine van 7 maart 2020.

Positief advies accreditatie opleiding Tailor Professional

Nieuwsbericht

De unieke ambachtsopleiding Tailor Professional is een opleiding op niveau 5 (hbo-niveau) speciaal voor diegenen die het ambacht van kleding maken - letterlijk - naar een hoger niveau willen tillen. Er is door de betrokken onderwijsinstellingen hard gewerkt aan de accreditatie van de opleiding tot associate degree (Ad). Afgelopen december gaf het accreditatiepanel een positief advies uit aan het NVAO-bestuur.

Klik om meer te lezen. 

Meer nieuws