Historisch korset/keurslijf 1776

Volgeboekt

Door Denise van der Vegt

Denise is historisch kleermaker en ze werkt op basis van historisch onderzoek in opdracht van diverse musea in Nederland. Ook is ze al 14 jaar freelance werkzaam als museum professional met betrekking tot textiel zoals bij Stedelijk Museum Amsterdam en Centraal Museum Utrecht. De masterclass Historisch Keurslijf is voortgekomen uit haar expertise en is gebaseerd op de historische context van eind 18e eeuw.

Inhoud

Lezing over het historisch korset (keurslijf) uit 1776: wat zijn de belangrijke historische kenmerken? Het maken van een historisch patroon van het keurslijf, het vervaardigen van het korset: baleintunnels, nestelgaatjes en afwerking met de hand van de randen rondom het keurslijf.

Niveau

Voor vakmensen die zich verder willen verdiepen. Kunnen naaien en patroonkennis is vereist.

Data: 6 lessen van 9.00 tot 12.00 uur.

Indicatie huiswerk: gemiddeld 60 uur.

Prijs

6 lessen van 3 uur voor € 450,- exclusief 21% btw, inclusief koffie/thee en exclusief gereedschap en materialen. Indicatie materialen: € 50,- exclusief btw.

Aantal deelnemers

Maximaal 3 deelnemers. De cursus is onderdeel van het reguliere lesprogramma van de Meesteropleiding Coupeur waarin je naast de studenten deelneemt.

Aanmelden

Aanmelden

Meld je aan via het aanmeldformulier of neem contact met ons op via telefoonnummer 020 820 1153 of mail naar info@meesteropleidingcoupeur.nl.

 

Data onder voorbehoud; de masterclass start bij voldoende inschrijvingen.

 

 

 

Perfectie tot de laatste steek

"Het vak van coupeur zit in de lift, ook in Nederland, waar de meesteropleiding coupeur hooggekwalificeerde jonge vakmensen aflevert".

 

Lees hier het volledige artikel gepubliceerd in het Volkskrant Magazine van 7 maart 2020.

Positief advies accreditatie opleiding Tailor Professional

Nieuwsbericht

De unieke ambachtsopleiding Tailor Professional is een opleiding op niveau 5 (hbo-niveau) speciaal voor diegenen die het ambacht van kleding maken - letterlijk - naar een hoger niveau willen tillen. Er is door de betrokken onderwijsinstellingen hard gewerkt aan de accreditatie van de opleiding tot associate degree (Ad). Afgelopen december gaf het accreditatiepanel een positief advies uit aan het NVAO-bestuur.

Klik om meer te lezen. 

Meer nieuws