Historische damestailleur

Volgeboekt

Door Roy Verschuren

Roy Verschuren is al ruim 25 jaar werkzaam als meesterkleermaker in de modewereld, de theaterwereld en het hoger onderwijs. Hij is onder andere als vakdocent verbonden aan Meesteropleiding Coupeur. Vanuit zijn interesse voor techniek verzamelt hij al meer dan 30 jaar kleermakersvakliteratuur, waarmee hij een indrukwekkende collectie heeft opgebouwd.

Artikelen en blogs van zijn hand zijn terug te lezen op www.modemuze.nl, het platform voor mode- en kostuumerfgoed en in Bulletin, het kwartaalblad van de Kostuumvereniging.

Inhoud

Met de herwaardering van het ambacht van kleermaker is er tevens meer belangstelling voor oude kleermakerstechnieken. In deze masterclass ligt de nadruk op het maken van een tailleur, volgens de in die tijd (1910) gebruikelijke handtechnieken (waar mogelijk gecombineerd met het gebruik van de naaimachine). De tailleur wordt vanuit een aangeleverd patroon gemaakt, waarbij authentieke modebeelden en handboeken de leidraad zijn en technieken als handsteken, binnenwerk, in vorm pikeren en dresseren aan de orde komen. 

Niveau

Hoewel in de cursus het patroon wordt aangeleverd, is inzicht in patroontekenen wel noodzakelijk. Techniekkennis en naaivaardigheid zijn een vereiste om aan de masterclass deel te kunnen nemen vanwege het vele handwerk.

Data: 6 dagen van 10.00 tot 16.00 uur.

Werkzaamheden thuis

Er wordt verwacht minimaal 1 dag per week thuis te werken.

Prijs

6-daagse masterclass voor € 850 exclusief 21% BTW, exclusief materialen, inclusief koffie/thee.

Benodigde materialen

Een volledige gereedschaps- en materialenlijst krijg je toegestuurd na doorgang van de cursus.

Indicatie materialenpakket:  € 150,- exclusief BTW.

Aantal deelnemers

Minimaal 6 en maximaal 9 deelnemers.

Deelnamecertificaat

Een deelnamecertificaat wordt uitgereikt als de cursist minimaal 80% van de lessen aanwezig is geweest.

Aanmelden

Meld je aan via het aanmeldformulier of neem contact met ons op via telefoonnummer 020 820 1153 of mail naar info@meesteropleidingcoupeur.nl.

 

Data onder voorbehoud; de masterclass start bij voldoende inschrijvingen.