Intensieve module damestailleur

Damestailleur naar Alexander McQueen


INTENSIEVE CURSUS Damestailleur naar Alexander McQueen

 

Inhoud

Deze tailleur is een curriculumonderdeel van onze deeltijdopleiding damesspecialisatie en heeft een oplopende reverkraag, een gepaspoilleerd knoopsgat, bijzondere deelnaden in voor- en achterpand en in de ingezette mouwen met een mouwsplit met knopen. Het strakke silhouet ontstaat door precisie maatwerk met figuurvormende delen die de taille accentueren. De zakken zijn uitdagende details. De blazer wordt gevoerd.

Niveau

De blazer valt bij ons in de Gezel B fase en vergt gedegen voorkennis van patroon- en naaitechnieken. Op basis van een in de les getekend patroon op maat wordt er gemodelleerd en een toile gemaakt voor de 1e pas. Na de pomp volgt snijden, verstevigen, pasklaar maken, 2e pas, vervaardigen en afmaken met voering inzetten, afwerken en persen.

Data en tijd

De cursus omvat 17 vrijdagen van 9:00-17:00 (inclusief pauzes). 

Data 2021-2022: Nog te bepalen.

Mocht je vragen en/of interesse hebben voor deze masterclass kun je je het beste eerst (vrijblijvend) aanmelden via het aanmeldformulier. We plaatsen je dan op een mailinglijst van geïnteresseerden voor deze cursus en op die manier houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen. 

Werkzaamheden thuis

Minimaal 1,5 dag per week thuis werken.

Aantal deelnemers

De module is onderdeel van het reguliere lesprogramma van de Meesteropleiding Coupeur waarin je naast de leerlingen deelneemt. 

Prijs

17 lessen voor € 1.395,-- exclusief 21% btw, inclusief koffie en thee en exclusief materialen.

Materialen

Een volledige gereedschaps- en materialenlijst is beschikbaar bij inschrijving. Over de te gebruiken stoffen volgt persoonlijke correspondentie.

Deelnamecertificaat

Een deelnamecertificaat wordt uitgereikt als de cursist minimaal 80% van de lessen aanwezig is geweest.

Aanmelden

Meld je aan via het aanmeldformulier of neem contact met ons op via telefoonnummer 020 820 1153 of mail naar info@meesteropleidingcoupeur.nl

 

Perfectie tot de laatste steek

"Het vak van coupeur zit in de lift, ook in Nederland, waar de meesteropleiding coupeur hooggekwalificeerde jonge vakmensen aflevert".

Lees hier het volledige artikel gepubliceerd in het Volkskrant magazine van 7 maart. 

IN DE MAAK

Meesteropleiding Coupeur & De Bijenkorf 2021

Van 9 maart tot en met 6 juni 2021 presenteerde Room_On_The_Roof een mode expositie IN DE MAAK in de etalages van de Bijenkorf.

Meer nieuws