Kleding voor jezelf op eigen maat

Inhoud

Wat leer je in deze cursus?

  • Patroontekenen van een eigen ontwerp/kledingstuk. Indien je geen eigen ontwerp/kledingstuk hebt kan er gekozen worden voor een patroon van een rok, pantalon of T-shirt. 
  • Eenvoudige veranderingen aan een patroon leren maken.
  • Maken van proefmodellen van (eigen) ontwerp. Diverse naaitechnieken komen hierbij aan bod zoals bijvoorbeeld het inzetten van ritsen, aanzetten van band en het werken met tricot.
  • Uitvoeren van de uiteindelijke kledingstukken. 

In de eerste lessen wordt aandacht besteed aan machineleer en stikoefeningen en aan patroontekenen. In de overige lessen werk je onder begeleiding aan je eigen kledingstukken. De keuze van het te maken kledingstuk wordt bepaald in onderling overleg met de docent.

Niveau

Voor iedereen die zelf graag aan de slag wil om een eigen ontwerp/kledingstuk te verwezenlijken. De cursus is geschikt voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden.

Data

Data schooljaar 2022-2023: Nog te bepalen. 

12 dinsdagavonden van 19:00 tot 21:30 uur of 5 zondagen van 10:00 tot 16:30 uur.

Mocht je vragen en/of interesse hebben voor deze curus kun je je het beste eerst (vrijblijvend) aanmelden via het aanmeldformulier. We plaatsen je dan op een mailinglijst van geïnteresseerden voor deze cursus en op die manier houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen. 

Prijs

12 avonden of 5 zondagen voor € 495,- exclusief BTW en exclusief materialen.

Aantal deelnemers

Minimaal 7 en maximaal 10 deelnemers.

Materialen

Patroontekenpapier, potlood, meetlint, geodriehoek, stofschaar, ongebleekt katoen, stof,  naaigaren, rits, etc. Deze kunnen zelf meegenomen worden of worden aangeschaft bij de Meesteropleiding Coupeur.

Aanmelden

Meld je aan via het aanmeldformulier of neem contact met ons op via telefoonnummer 020 820 1153 of mail naar info@meesteropleidingcoupeur.nl.

 

Data onder voorbehoud; de cursus start bij voldoende inschrijvingen.

Perfectie tot de laatste steek

"Het vak van coupeur zit in de lift, ook in Nederland, waar de meesteropleiding coupeur hooggekwalificeerde jonge vakmensen aflevert".

Lees hier het volledige artikel gepubliceerd in het Volkskrant magazine van 7 maart. 

IN DE MAAK

Meesteropleiding Coupeur & De Bijenkorf 2021

Van 9 maart tot en met 6 juni 2021 presenteerde Room_On_The_Roof een mode expositie IN DE MAAK in de etalages van de Bijenkorf.

Meer nieuws