Kleding voor jezelf

Volgeboekt

door Marjon Leek

Marjon Leek zit al 35 jaar in het onderwijs en is als docent verbonden geweest bij opleidingen als Artemis Stylingacademie, KABK Den Haag, Gerrit Rietveld Academie en ook bij de Meesteropleiding Coupeur. Ze werkt al jaren als zelfstandig ontwerper waar zij de kostuums heeft ontworpen voor o.a. Het Concertgebouw, Dance Company Anouk van Dijk, Teatro Muganga, Metropoolorkest en de kostuums voor Leine en Roebana. Sinds een aantal jaren heeft ze haar eigen tassenlabel Baglady. www.marjonleek.nl

Inhoud

Wat leer je in deze cursus?

  • Patroontekenen van een eigen ontwerp/kledingstuk. Indien je geen eigen ontwerp/kledingstuk hebt kan er gekozen worden voor een patroon van een rok, pantalon of top.
  • Eenvoudige veranderingen aan een patroon leren maken.
  • Maken van proefmodellen van (eigen) ontwerp. Diverse naaitechnieken komen hierbij aan bod zoals bijvoorbeeld het inzetten van ritsen, aanzetten van band en het zakverwerkingen.
  • Uitvoeren van de uiteindelijke kledingstukken.

In de eerste lessen wordt aandacht besteed aan machineleer en stikoefeningen en aan patroontekenen. In de overige lessen werk je onder begeleiding aan je eigen kledingstukken. De keuze van het te maken kledingstuk wordt bepaald in onderling overleg met de docent.

Niveau

Voor iedereen die zelf graag aan de slag wil om een eigen ontwerp/kledingstuk te verwezenlijken. De cursus is geschikt voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden.

Data

12 donderdagavonden van 19:00 tot 21:30 uur. 

Data voorjaar 2023: Donderdag 23 maart, 30 maart, 6 april, 13 april, 20 april, 11 mei, 25 mei, 1 juni, 8 juni, 15 juni, 22 juni en 29 juni 2023.

(Niet op 27 april, 4 mei en 18 mei vanwege de feestdagen).

Prijs

12 avonden voor € 495,- exclusief BTW, exclusief materialen.

Aantal deelnemers

Minimaal 7 en maximaal 10 deelnemers.

Materialen

Patroontekenpapier, potlood, meetlint, geodriehoek, stofschaar, ongebleekt katoen, stof,  naaigaren, rits, etc. Deze kunnen in overleg met de docent zelf meegenomen worden of kunnen worden aangeschaft bij de Meesteropleiding Coupeur.

Inschrijven

Meld je aan via het aanmeldformulier of neem contact met ons op via telefoonnummer 020 820 1153 of mail naar info@meesteropleidingcoupeur.nl

 

Data onder voorbehoud; de cursus start bij voldoende inschrijvingen.

Perfectie tot de laatste steek

"Het vak van coupeur zit in de lift, ook in Nederland, waar de meesteropleiding coupeur hooggekwalificeerde jonge vakmensen aflevert".

 

Lees hier het volledige artikel gepubliceerd in het Volkskrant Magazine van 7 maart 2020.

Positief advies accreditatie opleiding Tailor Professional

Nieuwsbericht

De unieke ambachtsopleiding Tailor Professional is een opleiding op niveau 5 (hbo-niveau) speciaal voor diegenen die het ambacht van kleding maken - letterlijk - naar een hoger niveau willen tillen. Er is door de betrokken onderwijsinstellingen hard gewerkt aan de accreditatie van de opleiding tot associate degree (Ad). Afgelopen december gaf het accreditatiepanel een positief advies uit aan het NVAO-bestuur.

Klik om meer te lezen. 

Meer nieuws