Kostuumgeschiedenis

Door kunsthistorica Inge Raadgever  

“Coco Chanel (1883-1973) zei ooit: "la mode c'est capter l'esprit du temps" - de mode is een antenne die de tijdgeest grijpt.

De tijdgeest is dus bepalend voor vorm, silhouet, materiaal- en kleurgebruik van kostuums. Ook de voortschrijdende techniek is van belang. In de cursus kostuumgeschiedenis behandelen we de periode vanaf de oudheid tot het heden. We plaatsen de mode in de context van de tijd zodat we het ontstaan van kostuums kunnen begrijpen. We beschrijven het buitenwerk en het onzichtbare binnenwerk, dat zorgt voor vorm en volume. Met behulp van schilderijen, beelden, foto's en filmfragmenten komt de mode tot leven en maken we kennis met kleurrijke personen.”  

Duur

Totaal 20 uur online theorielessen via Zoom.

Prijs

Lesgeld € 350 exclusief btw exclusief lesmateriaal. Het boek “In en uit de mode, 2000 jaar modevormgeving” en een reader worden gebruikt als lesmateriaal. Indicatie totaalprijs lesmateriaal: € 40,- inclusief BTW en inclusief verzendkosten.

Niveau

Geen specifieke vooropleiding vereist.

Data schooljaar 2022-2023: Nog te bepalen. 

Mocht je vragen en/of interesse hebben voor deze curus kun je je het beste eerst (vrijblijvend) aanmelden via het aanmeldformulier. We plaatsen je dan op een mailinglijst van geïnteresseerden voor deze cursus en op die manier houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen. 

Aantal deelnemers

Minimaal 10 en maximaal 25 deelnemers. De cursus is geïntegreerd in het reguliere lesprogramma van onze studenten. Er kunnen daarnaast maximaal 10 cursisten deelnemen.

Deelnamecertificaat

Een deelnamecertificaat wordt uitgereikt als de cursist minimaal 80% van de lessen aanwezig is geweest.

Aanmelden

Meld je aan via het aanmeldformulier of neem contact met ons op via telefoonnummer 020 820

1153 of mail naar info@meesteropleidingcoupeur.nl

 

Data onder voorbehoud. De cursus gaat door bij voldoende aanmeldingen.

Perfectie tot de laatste steek

"Het vak van coupeur zit in de lift, ook in Nederland, waar de meesteropleiding coupeur hooggekwalificeerde jonge vakmensen aflevert".

Lees hier het volledige artikel gepubliceerd in het Volkskrant magazine van 7 maart. 

IN DE MAAK

Meesteropleiding Coupeur & De Bijenkorf 2021

Van 9 maart tot en met 6 juni 2021 presenteerde Room_On_The_Roof een mode expositie IN DE MAAK in de etalages van de Bijenkorf.

Meer nieuws