Masterclass Bias cut

Door Leon Klaassen Bos

Madeleine Vionnet introduceerde in de jaren ‘20 en ‘30 van de vorige eeuw de bias cut in de mode en perfectioneerde deze kunst tot ongeëvenaarde hoogte. Haar creaties worden tot op de dag van vandaag bewonderd, bijvoorbeeld door moderne grootmeesters als John Galliano en Azzedine Alaia. Een perfect gemaakte bias cut jurk ademt absolute glamour en comfort.

Het werken met schuin van draad is uitermate lastig en vergt een totaal andere manier van denken wat betreft het knippen, vormen en naaien van materiaal. Je ‘luistert’ allereerst naar het karakter van het materiaal en werkt met de beweging van het materiaal ten op zichte van de zwaartekracht. Het vloeiende karakter van een schuin van draad ontwerp vraagt inzicht en zorgvuldigheid. In deze masterclass leer je veel tips en tricks om hiermee om te gaan. 

 

door Leon Klaasen Bos

Atelier Leon

 
 
Inhoud

Wat maak je je meester?

Het zuiver werken met schuin van draad.

Hoe kan je ervoor zorgen de draadrichting 100% zuiver te houden terwijl de schuin van draad geknipte panden alle kanten op glibberen? Hoe voorkom je dat je naden niet gaan bubbelen? Verschillende manieren om schuin van draad te stikken komen aan bod. Hoe vorm je het materiaal rond het lichaam? Hoe laat je de zwaartekracht zijn werk doen? Hoe laat je je ontwerp tot leven komen? Hoe pas je een schuin van draad creatie door?

Niveau

Voor vakmensen die de kwaliteit van hun werk nog verder willen verbeteren. Kennis van naaitechnieken, kunnen patroontekenen en ervaring met naaien is vereist.

Data

4 zaterdagen van 10.00 tot 16.30 uur.

Data 2019-2020: Nog te bepalen.

Werkzaamheden thuis

Gemiddeld een dag per week.

Aantal deelnemers

Minimaal 8 en maximaal 12.

Prijs

4-daagse masterclass € 595 exclusief 21% btw, exclusief materialen, inclusief koffie/thee.

Benodigde materialen

2,5 meter crêpe georgette, chiffon of satijn (hoeft geen dure stof te zijn; is om mee te oefenen).

2,5 meter soepel vallende geweven stof voor de uiteindelijke realisatie.

Een volledige gereedschaps- en materialenlijst wordt voor aanvang van de cursus gemaild. 

Deelnamecertificaat

Een deelnamecertificaat wordt uitgereikt als de cursist minimaal 80% van de tijd aanwezig is geweest.

Aanmelden

Meld je aan via het aanmeldformulier of neem contact met ons op via  telefoonnummer 020 820 1153 of mail naar info@meesteropleidingcoupeur.nl.

 

Data onder voorbehoud; de masterclass start bij voldoende inschrijvingen.

Uniformen voor Trammuseum

De tweedejaars leerlingen, specialisatie Heren, zijn bezig met een bijzonder Erfgoedproject. Zij ontwikkelen en produceren replica's van uniformen van de Rotterdamse Tram Maatschappij, voor het RTM-museum in Ouddorp.

OPEN ATELIERS

Zaterdag 30 november         12.00 – 16.00

Meer nieuws