Masterclass Couture korset top

Door Leon Klaassen Bos

Inhoud

In de masterclass wordt een top gemaakt op korsetbasis, geïnspireerd op de look zoals Christian Dior die maakte. Het bijzondere van deze top is de hele lage rug die velen heeft verbaasd. Hoe blijft deze top zo op zijn plek? Dit strapless ontwerp zakt bijvoorbeeld niet af maar beweegt mee met het lichaam! Tegenwoordig hebben bijna alle couture jurken deze constructie aan de binnenkant.

Tijdens de cursus krijg je inzicht in de architectuur van dit ontwerp door constructie en luchtigheid met elkaar te verbinden voor een glamoureus resultaat. Niet alleen de geheimen van het korset worden in deze Masterclass verteld, maar ook: waar haal je de juiste materialen en hoe versmelt je korset en jurk tot een geheel.

Programma en technieken

Patroon tekenen, toile van het korset maken, afpassen, knippen op maat van baleinen en baleintunnels, korset maken, V-balein inzetten, mouleren, toile vertalen naar patroon, dubbelen bovenstof en organza, doorslaan patroon, in elkaar zetten van de boventop, biaisband en gros grain band maken, assembleren korset en top, sluitingen inzetten en verder afmaken.

Werkzaamheden thuis

minimaal een dag per week

Niveau

Voor vakmensen die de kwaliteit van hun werk nog verder willen verbeteren. Kennis van naai-technieken en ervaring met naaien en patroontekenen is vereist.

Data

4 dagen van 10.00 tot 16.30 uur. Data 2020-2021: Nog te bepalen.

De planning van een aantal cursussen voor dit schooljaar is op dit moment helaas nog niet volledig. Door de COVID-19 situatie worden onze leerlingen van de voltijd- en deeltijdopleiding verdeeld over meerdere ruimtes en meerdere dagen per week, ook in de weekenden. Vanwege de beperkte capaciteit in onze ateliers hebben we het plannen van sommige cursussen tijdelijk naar de achtergrond geschoven.  

Mocht je vragen en/of interesse hebben voor deze masterclass kun je je het beste eerst (vrijblijvend) aanmelden via het aanmeldformulier. We plaatsen je dan op een mailinglijst van geïnteresseerden voor deze cursus en op die manier houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen. 

Aantal deelnemers

minimaal 6 en maximaal 10.

Prijs

4-daagse masterclass voor € 595 excl. 21% btw, exclusief materialen, inclusief koffie/thee.

Benodigde materialen

Een volledige gereedschaps- en materialenlijst is beschikbaar bij de inschrijving.

Deelnamecertificaat

Een deelnamecertificaat wordt uitgereikt als de cursist minimaal 80% van de lessen aanwezig is geweest.

Aanmelden

Meld je aan via het aanmeldformulier of neem contact met ons op via telefoonnummer 020 820 1153 of mail

naar info@meesteropleidingcoupeur.nl.

 

Data onder voorbehoud; de masterclass start bij voldoende inschrijvingen.