Masterclass Historisch korset

Door Denise van der Vegt

HISTORISCH KORSET – KEURSLIJF           

 

Inhoud

Lezing over het historisch korset (keurslijf) uit 1776: wat zijn de belangrijke historische kenmerken? Het maken van een historisch patroon van het korset, het vervaardigen van het korset: baleintunnels, nestelgaatjes en afwerking met de hand van de randen rondom het keurslijf.

Niveau

Voor vakmensen die zich verder willen verdiepen. Kunnen naaien en patroonkennis is vereist.

Data: 7 lessen van op dinsdagen van 9.00 tot 12.00 uur. Indicatie huiswerk: gemiddeld 60 uur.

Data 2019-2020: Dinsdag 26 november, 3 december, 10 december, 17 december, 7 januari, 14 januari en 21 januari.

Aantal deelnemers

De cursus is onderdeel van het reguliere lesprogramma van de Meesteropleiding Coupeur waarin je naast de leerlingen deelneemt. Daarnaast is er dit jaar plek voor maximaal 2 externe cursisten. 

Prijs

7 lessen van 3 uur voor € 440,- exclusief 21% btw, inclusief koffie/thee en exclusief gereedschap en materialen. Indicatie materialen: € 50,- inclusief btw. 

Aanmelden

Meld je aan via het aanmeldformulier of neem contact met ons op via telefoonnummer 020 820 1153 of mail naar info@meesteropleidingcoupeur.nl.

 

Data onder voorbehoud; de masterclass start bij voldoende inschrijvingen.

9 november Symposium "Het belang van vorm"

Op zaterdag 9 november organiseert de Textielcommissie in samenwerking met Meesteropleiding Coupeur en de Jeruzalemkerk ertegenover dit symposium waarvan de inhoud naadloos aansluit op onze unieke vakopleiding.

Uniformen voor Trammuseum

De tweedejaars leerlingen, specialisatie Heren, zijn bezig met een bijzonder Erfgoedproject. Zij ontwikkelen en produceren replica's van uniformen van de Rotterdamse Tram Maatschappij, voor het RTM-museum in Ouddorp.

Meer nieuws