Masterclass Moulage

door Michiel Keuper

Masterclass Moulage

Moulage is de techniek om in de ruimte tot een kledingvorm of nieuw ontwerp te komen door middel van het vormen van stof op een paspop of lichaam. Kort samengevat is het het maken van patronen in drie-dimensionale ruimte. De techniek wordt de laatste jaren opnieuw ontdekt en steeds vaker als ontwerpmethode gebruikt. 

Deze ruimtelijke invalshoek (3D) van vormgeving vereist specifieke inzichten en vaardigheden van de coupeur. Een 5-daagse intensieve cursus met een fulltime focus op dit specialisme voor collega’s uit het coupeurs – of ontwerpvak. Het accent in deze masterclass ligt meer op het technische aspect dan op het ontwerpen. 

Voor wie?

Vakmensen die zich verder willen verdiepen; een speciale vooropleiding is niet vereist, wel ruimtelijk inzicht en een basiskennis aan naaivaardigheid.  

Door wie?

Michiel Keuper studeerde af aan de Modeafdeling van ArtEz/ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (NL). Met zijn label KEUPR / van BENTM, in samenwerking met Francisco van Benthum, presenteerde hij avant garde Haute Couture voor zowel mannen als vrouwen. Hij toonde zijn collecties meerdere jaren tijdens  Fashion Week in Parijs. Zijn werk is opgenomen in de collecties van oa het Centraal Museum in Utrecht en Boymans-van Beuningen in Rotterdam, en was te zien in verschillende internationale tentoonstellingen. Naast zijn werk als freelance ontwerper voor internationale bedrijven zoals G-Star en PUMA Blackstation, gaf hij les aan verschillende BA en MA mode-opleidingen in Nederland en Duitsland. 
Hij is gespecialiseerd in moulage en studeerde bij Rixt van der Tol en Hieron Pessers. 

www.michielkeuper.com

Duur

5 Dagen van 10.00 tot 16.30 uur inclusief 30 minuten pauze. Data 2019: nog in te plannen.

Aantal deelnemers

minimaal 8 en maximaal 10.

Prijs

€ 695 exclusief 21% btw; inclusief koffie/thee, inclusief basismaterialen. 

Deelnamecertificaat

Een deelnamecertificaat wordt uitgereikt als de cursist minimaal 80% van de lessen aanwezig is geweest.

Aanmelden

Meld je aan via het aanmeldformulier of neem contact met ons op via telefoonnummer 020 820 1153 of mail naar info@meesteropleidingcoupeur.nl

 

Data onder voorbehoud; de Masterclass start bij voldoende inschrijvingen.