Masterclass Moulage

door Michiel Keuper

Michiel Keuper studeerde af aan de modeafdeling van ArtEz/ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Hij toonde zijn collecties meerdere jaren tijdens  Fashion Week in Parijs. Zijn werk is opgenomen in de collecties van o.a. het Centraal Museum in Utrecht en Boymans-van Beuningen in Rotterdam en was te zien in verschillende internationale tentoonstellingen. Hij is gespecialiseerd in moulage en studeerde bij Rixt van der Tol en Hieron Pessers.

Inhoud

Moulage, het ruimtelijk construeren van een nieuwe kledingvorm op de paspop of het model, is een zeer specifieke ontwerpmethode. Deze ruimtelijke invalshoek (3D) van vormgeving vereist specifieke inzichten en vaardigheden van de coupeur. De techniek wordt de laatste jaren opnieuw ontdekt en steeds vaker als ontwerpmethode gebruikt. Een 5-daagse intensieve cursus met een fulltime focus op dit technische specialisme. Het programma bestaat uit diverse roksilhouetten, een grondpatroon voor een lijfje, korsetlijf, 2-delige jurk, moulage-arm, mouwen en een reconstructie opdracht.

Niveau

Voor vakmensen die zich verder willen verdiepen. Een speciale vooropleiding is niet vereist, wel ruimtelijk inzicht en een basis naaivaardigheid.

Deelnamecertificaat

Een deelnamecertificaat wordt uitgereikt als de cursist minimaal 80% van de lessen aanwezig is geweest.

Aantal deelnemers

Minimaal 8 en maximaal 12.

Data

5 Dagen van 10.00 tot 16.30 uur inclusief 30 minuten lunchpauze.

Data 2019: nog te bepalen.

Inschrijven

Via de website onder cursussen. Je kunt ook contact opnemen met de Meesteropleiding Coupeur op telefoonnummer 020 820 1153 of mailen naar info@meesteropleidingcoupeur.nl.

Prijs

5-daagse Masterclass voor € 695 exclusief 21% btw,

inclusief materialen, koffie en thee.

 

Data onder voorbehoud; de Masterclass start bij voldoende inschrijvingen.

 

 

MEESTEROPLEIDING COUPEUR AMSTERDAM

NIEUWSBRIEF

Unieke passtudio voor modeontwerpers en bedrijven

Naast London, New York en Hong Kong ook in Amsterdam:

De Alvanon Passtudio 

Meer nieuws