Materiaalkennis

Volgeboekt

Inhoud

Weet jij wat polyacryl is? Of viscose? Je ziet het vaak staan op het etiket in je kleding, maar wat is het precies? Waar wordt het van gemaakt en hoe? Wat zijn hun eigenschappen?

Onmisbare informatie als je met stoffen en kleding bezig bent. Het zijn de basisingrediënten van een kledingstuk en voor het beste resultaat is het belangrijk om te weten waar je mee werkt. De valling van een stof, dus ook de silhouet van het kledingstuk, wordt bepaald door het soort grondstof, de garens, het weefselconstructie en de nabehandeling.

In de lessen Materiaalkennis komt alles aan bod van vezel tot garen, van weefsel en breisel tot fournituren. Je ontdekt welke invloed de eigenschappen hebben op een kledingstuk en het gebruik ervan.

Ook leer je wat de namen van stoffen en materialen zijn. De communicatie wordt makkelijker en duidelijker als voor iedereen duidelijk is wat b.v. een popeline is.

Niveau

Geen specifieke vooropleiding vereist.

Aantal deelnemers

De cursus is geïntegreerd in het reguliere lesprogramma van onze studenten. Er kunnen daarnaast maximaal 4 cursisten deelnemen.

Vorm

10 lessen van 2 uur.

Prijs

Totaal 20 lesuren op locatie voor € 395 exclusief 21% BTW. Boek “Textielwarenkennis voor de kleermaker” à € 49,95 inclusief 9% BTW.

Deelnamecertificaat

Een deelnamecertificaat wordt uitgereikt als de cursist minimaal 80% van de lessen aanwezig is geweest. De toets is vrijblijvend voor cursisten.

Aanmelden

Meld je aan via het aanmeldformulier of neem contact met ons op via telefoonnummer 020 820 1153 of mail naar info@meesteropleidingcoupeur.nl

 

Data onder voorbehoud.

Perfectie tot de laatste steek

"Het vak van coupeur zit in de lift, ook in Nederland, waar de meesteropleiding coupeur hooggekwalificeerde jonge vakmensen aflevert".

 

Lees hier het volledige artikel gepubliceerd in het Volkskrant Magazine van 7 maart 2020.

Positief advies accreditatie opleiding Tailor Professional

Nieuwsbericht

De unieke ambachtsopleiding Tailor Professional is een opleiding op niveau 5 (hbo-niveau) speciaal voor diegenen die het ambacht van kleding maken - letterlijk - naar een hoger niveau willen tillen. Er is door de betrokken onderwijsinstellingen hard gewerkt aan de accreditatie van de opleiding tot associate degree (Ad). Afgelopen december gaf het accreditatiepanel een positief advies uit aan het NVAO-bestuur.

Klik om meer te lezen. 

Meer nieuws