Materiaalkennis

Inhoud

Weet jij wat polyacryl is? Of viscose? Je ziet het vaak staan op het etiket in je kleding, maar wat is het precies? Waar wordt het van gemaakt en hoe? Wat zijn hun eigenschappen?

Onmisbare informatie als je met stoffen en kleding bezig bent. Het zijn de basisingrediënten van een kledingstuk en voor het beste resultaat is het belangrijk om te weten waar je mee werkt. De valling van een stof, dus ook de silhouet van het kledingstuk, wordt bepaald door de soort grondstof, de garens, het weefselconstructie en de nabehandeling.

In de lessen Materiaalkennis komt alles aan bod van vezel tot garen, van weefsel en breisel tot fournituren. Je ontdekt welke invloed de eigenschappen hebben op een kledingstuk en het gebruik ervan.

Niveau

Geen specifieke vooropleiding vereist.

Aantal deelnemers

De cursus is geïntegreerd in het reguliere lesprogramma van onze studenten. Er kunnen daarnaast maximaal 5 cursisten deelnemen.

Vorm

8 online theorielessen op donderdagavonden van 19:30-21:30 uur en 1 fysieke les van 4 uur op school voor vezelanalyse en brandproef op zaterdag. De toets is optioneel voor cursisten en vindt plaats via een digitale thuisopdracht.

Data schooljaar 2022-2023: Nog te bepalen.

Mocht je vragen en/of interesse hebben voor deze curus kun je je het beste eerst (vrijblijvend) aanmelden via het aanmeldformulier. We plaatsen je dan op een mailinglijst van geïnteresseerden voor deze cursus en op die manier houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen. 

Prijs

Totaal 20 lesuren voor € 350 exclusief 21% BTW.

Indicatie totale kosten lesmateriaal inclusief BTW en verzendkosten: € 105,-.

  • Werkboek € 35,-.
  • Stalencollectie LPM € 60,85

Deelnamecertificaat

Een deelnamecertificaat wordt uitgereikt als de cursist minimaal 80% van de lessen aanwezig is geweest. De toets is vrijblijvend voor cursisten.

Aanmelden

Meld je aan via het aanmeldformulier of neem contact met ons op via telefoonnummer 020 820 1153 of mail naar info@meesteropleidingcoupeur.nl

Perfectie tot de laatste steek

"Het vak van coupeur zit in de lift, ook in Nederland, waar de meesteropleiding coupeur hooggekwalificeerde jonge vakmensen aflevert".

Lees hier het volledige artikel gepubliceerd in het Volkskrant magazine van 7 maart. 

IN DE MAAK

Meesteropleiding Coupeur & De Bijenkorf 2021

Van 9 maart tot en met 6 juni 2021 presenteerde Room_On_The_Roof een mode expositie IN DE MAAK in de etalages van de Bijenkorf.

Meer nieuws