Materiaalkennis

         

Inhoud                                                           

Weet jij wat acryl is? of viscose? Je ziet het vaak staan op het etiket in je kleding, maar wat is het precies? Waar wordt het van gemaakt en hoe? Wat zijn de eigenschappen?

Onmisbare informatie als je met stoffen en kleding bezig bent. Het zijn de basisingrediënten van een kledingstuk en voor het beste resultaat is het belangrijk om te weten waar je mee werkt. De valling van een stof wordt ook bepaald door de soort garens, het weefsel, de binding en de nabehandeling.

In de lessen Materiaalkennis komt alles aan bod van vezel tot garen, van weefsel tot bont. Ook kijken we naar de geschiedenis, naar historische kostuums en de bijbehorende stoffen en naaitechnieken.

Niveau

Geen specifieke vooropleiding vereist.

Aantal deelnemers

De cursus is geïntegreerd in het reguliere lesprogramma van onze leerlingen. Er kunnen daarnaast maximaal 4 cursisten deelnemen.

Vorm

8 online theorielessen en 1 fysieke les op school voor vezelanalyse en brandproef. 

Totaal 20 lesuren voor € 350 exclusief 21% BTW exclusief lesmateriaal.

 

Data 2021-2022:

Nog onbekend. e kunt je alvast vrijblijvend aanmelden via onze website en dan kom je op een mailinglijst voor verdere informatie. 

Deelnamecertificaat

Een deelnamecertificaat wordt uitgereikt als de cursist minimaal 80% van de lessen aanwezig is geweest. 

Aanmelden

Meld je aan via het aanmeldformulier of neem contact met ons op via telefoonnummer 020 820 1153 of mail naar info@meesteropleidingcoupeur.nl

 

 

Perfectie tot de laatste steek

"Het vak van coupeur zit in de lift, ook in Nederland, waar de meesteropleiding coupeur hooggekwalificeerde jonge vakmensen aflevert".

Lees hier het volledige artikel gepubliceerd in het Volkskrant magazine van 7 maart. 

IN DE MAAK

Meesteropleiding Coupeur & De Bijenkorf 2021

Van 9 maart tot en met 6 juni 2021 presenteerde Room_On_The_Roof een mode expositie IN DE MAAK in de etalages van de Bijenkorf.

Meer nieuws