NIEUW: Heren overhemd

Door Chris Ezerman

Chris Ezerman is als docent in het herenvak aan de Meesteropleiding Coupeur verbonden. Hij is echt een man van de praktijk. Met ervaringen in de confectie en maatwerk en in diverse trainingen heeft hij zich de vaardigheden van het vak toegeëigend. Zijn werk kenmerkt zich door het gebruik van goede materialen en het oog voor verhoudingen en details. In zijn eigen atelier ontstaat dames- en herenkleding voor diverse opdrachtgevers.

Inhoud

Dit overhemd is een curriculumonderdeel van onze opleiding herenspecialisatie en heeft een kraag op stander, een opgestikte borstzak en enkele manchetten met een kerktorensplit. De schouderpas wordt doorgestikt. De platte naad wordt bij de armsgaten en zijnaden toegepast.

Niveau

Het overhemd valt bij ons in de Gezel A fase Na het afglanzen van de, gedessineerde, stof wordt een patroon in maat 46-48-50 of 52 ingelegd en gesneden. Enkele delen worden verstevigd. In opvolgende stappen wordt genaaid op de industriemachine. Afpersen is de laatste stap. Bij alle handelingen wordt perfectie nagestreefd, dit vergt voorkennis van naaitechnieken.

Data en tijd

De cursus omvat 5 lessen: 1 vrijdag, 28 februari, van 9:00-17:00 uur en 4 vrijdagen van 9:00-12:30 uur: 20 maart, 17 april, 8 mei en 29 mei 2020.

Werkzaamheden thuis

Minimaal 1,5 dag per week thuis werken.

Aantal deelnemers

Minimaal 3 en maximaal 5 deelnemers

Prijs

6 lessen van 3,5 uur voor € 435,- exclusief 21% btw, inclusief koffie en thee en exclusief materialen.

Materialen

Een volledige gereedschaps- en materialenlijst is beschikbaar bij inschrijving.

Deelnamecertificaat

Een deelnamecertificaat wordt uitgereikt als de cursist minimaal 80% van de lessen aanwezig is geweest.

Aanmelden

Meld je aan via het aanmeldformulier of neem contact met ons op via telefoonnummer

020 820 1153 of mail naar info@meesteropleidingcoupeur.nl

 

Data onder voorbehoud; de cursus start bij voldoende inschrijvingen.