Nieuws / Agenda

Aanmeldprocedure opleiding

Aanmelden bij een van de opleidingen van de Meesteropleiding Coupeur, hoe doe je dat?

Aanmeldingsprocedure

De Meesteropleiding Coupeur biedt drie verschillende opleidingen; voltijd, deeltijd en het basisjaar en is hierdoor voor iedereen toegankelijk. Het basisjaar is geschikt voor studenten die niet of nauwelijks ervaring hebben met naaitechnieken en hiervoor geldt een andere aanmeldprocedure dan voor de vol- en deeltijdopleiding.

Aanmeldprocedure Basisjaar (1 jaar, 1 dag in de week)

 1. De kandidaat informeert zich goed over het basisjaar
 2. De kandidaat vult het aanmeldformulier in en stuurt het aan de Meesteropleiding Coupeur
 3. De Meesteropleiding stelt een opleidingsovereenkomst op die door kandidaat en de Meesteropleiding word getekend

Aanmeldprocedure  Voltijd- en deeltijdopleiding 

De voltijdopleiding (3 jaar, 4 dagen in week) leid je op tot Meestercoupeur en de deeltijdopleiding (2 jaar,1 dag in de week) leid je op tot Gezelniveau-A. Daarna is er de mogelijkheid om door te stromen naar de eenjarige opleidng Gezelniveau-B en Gezelniveau-C.

 1. De kandidaat informeert zich goed over de opleidingen 
 2. De kandidaat meldt zich aan via het aanmeldformulier. Naar aanleiding hiervan wordt beoordeeld of de kandidaat voldoende basisvakmanschap (gezelniveau) en motivatie heeft om uitgenodigd te worden voor een intakegesprek
 3. Voor het intakegesprek neemt de kandidaat het volgende mee;        

Portfolio; foto’s, schetsen en/of ontwerpen                                                                                       • Patronen                                                                                                                                           • Recente eigen kledingstukken of ander relevant werk, die tonen dat je geschikt bent voor het kleermakersvak

Op basis hiervan wordt de kandidaat beoordeeld op het niveau, motivatie en worden de studiemogelijkheden besproken. Indien de beoordeling positief is wordt de kandidaat uitgenodigd voor het assessment.

   4. Het assessment vindt plaats op een van de ateliers van de Meesteropleiding Coupeur waar             de kandidaat gedurende de hele week zelfstandig kledingstukken vervaardigt.

 1. Als het assessment naar oordeel van de Meesteropleiding en de kandidaat positief verloopt, volgt er een opleidingsovereenkomst die door de kandidaat en de Meesteropleiding wordt getekend.

 • 04 sep ARTIKEL FashionUnited: "Partners in Craft" Meesteropleiding Coupeur x Alvanon
 • 06 jul Persbericht MASTERS IN CRAFT

  Amsterdam, 6 juli 2017

  MASTERS IN CRAFT 

  Zes leerling-kleermakers werden meester op de Meesteropleiding Coupeur in de specialisaties Dames Couture, Herenkostuum en Historisch kostuum. De diploma-uitreikingsceremonie vond plaats in het atelier waar vele kilometers zijn gemaakt om het meesterschap in de vingers te krijgen.

  Scheve schouders en toch een streep recht laten lopen, historische jaren ‘30 oplossingen om een brede schouderpartij in een colbert te krijgen, een korsetconstructie waaraan een bouwwerk hangt en waarin de drager zich toch kan bewegen als in een T-shirt, een rokkostuum in een schotse ruit waaraan zelfs een Schot zich niet zou wagen; het zijn slechts een paar voorbeelden van het getoonde vakmanschap.

  De ceremonie werd bijgewoond door connaisseurs. Daarbij de initiatiefnemers Gemeente Amsterdam, Nationale Opera & Ballet en Toneelgroep Amsterdam. Verder Claes Iversen als betrokkene in de categorie Couture, de begunstigers MITTraad en Meester Koetsierfonds, het actieve bestuur, opdrachtgevers als Tess van Zalinge en Museum van Loon en de werkgevers van de nieuwe kleermakers. En natuurlijk de docenten/meester kledingmakers in alle categorieën van het construeren van een kledingstuk, leerlingen in opleiding en familie en vrienden van de kersverse vakgenoten.

  In augustus start een nieuw leerjaar voor gezellen A, B, C en wederom een nieuwe lichting meesters. 

  Informatie: Stichting Meesteropleiding Coupeur, Jan Maijenstraat 11-15, 1056 SE Amsterdam, 020-8201153, info@meesteropleidingcoupeur.nl

  Pers: Voor meer achtergrondinformatie en/of beeldmateriaal: c.shulmeister@meesteropleidingcoupeur.nl

  Meesteropleiding Coupeur biedt sinds 2011 educatie aan een nieuwe generatie moderne ‘bespoke tailors’ voor theater, opera, ballet, film en haute couture.

 • 11 nov Kom naar de Open Dag van 12:00 - 15:00 uur

   

  Proef de sfeer tijdens de Open Dagen! 

  De Open Dag geeft je een goed beeld van wat MOC jou te bieden heeft. Ontdek deze plek vol passie voor het kleermakersvak, creativiteit en ambitie! Tussen 12.00 en 15.00 uur ben je van harte welkom om vragen te stellen, docenten en studenten te ontmoeten en divers werk van studenten te zien.

  Open Dagen  2017 / 2018

  van 12:00 - 15:00 uur

  Zaterdag 11 november

  Zaterdag 13 januari 

  Zaterdag 14 april 

   


   

   

 • 29 mrt ARTIKEL FashionWeek.nl: Bijzondere samenwerking met Nationale Opera & Ballet

  De Meesteropleiding Coupeur staat op de FashionWeek.nl met een mooi artikel over de bijzondere samenwerking met Nationale Opera & Ballet.

   

   
 • 16 apr Meesteropleiding Coupeur in TV-programma LifeStyleXperience

  Er is speciaal een item gemaakt over de Vakraad MITT: De mode- en interieurbranche waarin o.a. de directeur van de Meesteropleiding Coupeur de ambachtopleiding vertegenwoordigd en de ontwikkelingen van de mode-branche bespreekt.

  Uitzending Gemist?

  Bekijk de uitzending hier