Algemene Informatie

De Stichting Meesteropleiding Coupeur Amsterdam

Meesteropleiding Coupeur Amsterdam is de enige opleiding in de Benelux en omgeving waar je het ware coupeurvakmanschap leert op een hoogwaardig niveau. Onze afgestudeerde leerlingen gaan na het volgen van de drie jaar durende voltijdopleiding aan de slag op het hoogste kwaliteitsniveau bij ateliers van theatergezelschappen, couturiers of vestigen zich als zelfstandig coupeur. 

Naast de voltijdstudie en de deeltijdopleiding biedt de Meesteropleiding Coupeur ook diverse dag- en avondcursussen aan.

De Meesteropleiding Coupeur is een stichting met als doel het uitstervende ambacht van coupeur nieuw leven in te blazen en heeft geen winstoogmerk. Belangrijkste reden van ons bestaan is de vraag uit de praktijk naar goede zeer kwalitatieve  en gedegen coupeurs. De stichting is geinitieerd door onder andere de Gemeente Amserdam en de beroepspraktijk als de  De Nationale Opera en Ballet, ITA (voorheen Toneelgroep Amsterdam), Stage Entertainment, Het Internationaal Danstheater, meerdere modebedrijven en couturiers als Frans Molenaar, Mart Visser, Jan Taminiau en Iris van Herpen. We worden structureel gesponsord door vak organisaties als MITT vakraad en Stichting Meester Koetsier. Het Prins Bernard Cultuurfonds levert een substantiele bijdrage in de financiering van een van onze praktijkprojecten.

ONZE UNIEKE OPLEIDING IETS VOOR JOU?

Om de Meesteropleiding Coupeur te mogen volgen dien je in het bezit te zijn van het basisniveau coupeur. Iedere kandidaat, ongeacht leeftijd en/of vooropleiding, wordt getoetst middels een toelatingsexamen. Informatie hierover geeft je beter inzicht welke eisen we stellen. Uiteraard willen we je graag helpen in de voorbereiding en kan je hierover altijd contact met ons opnemen.

Vlisco Wax GlitterGlam wedding dress

Un grande merci a Meesteropleiding Coupeur

Francel Guezodje, een van de Vlisco Fashion Fund winnaars 2019, werkte in augustus vier weken in een atelier van de Meesteropleiding Coupeur en creëerde met Vlisco een unieke cocktailjapon en deze extravagante bruidsjurk.

Bekijk het filmpje hier


19 november Alvanon Plus Size Workshop

Targeting a modern woman that wants fashion, not just larger clothes

Op dinsdag 19 november vindt de Alvanon Plus Size Masterclass plaats op de Meesteropleiding Coupeur. Deze online cursus en masterclass is speciaal bedoeld voor fashion designers, product developers, patroonmakers en inkopers die zich willen verdiepen in de markt en doelgroep van grote (dames)maten.

 


Meer nieuws