Algemene Informatie

De Stichting Meesteropleiding Coupeur Amsterdam

Meesteropleiding Coupeur Amsterdam is de enige opleiding in de Benelux en omgeving waar je het ware coupeurvakmanschap leert op een hoogwaardig niveau. Onze afgestudeerde leerlingen gaan na het volgen van de drie jaar durende voltijdopleiding aan de slag op het hoogste kwaliteitsniveau bij ateliers van theatergezelschappen, couturiers of vestigen zich als zelfstandig coupeur. 

Naast de 2-jarige voltijdstudie Tailor Professional en de deeltijdopleiding biedt de Meesteropleiding Coupeur ook diverse cursussen aan.

De Meesteropleiding Coupeur is een stichting met als doel het uitstervende ambacht van coupeur nieuw leven in te blazen en heeft geen winstoogmerk. Belangrijkste reden van ons bestaan is de vraag uit de praktijk naar goede zeer kwalitatieve  en gedegen coupeurs.
De stichting is geïnitieerd door onder andere de Gemeente Amsterdam en de beroepspraktijk als Nationale Opera en Ballet, ITA (voorheen Toneelgroep Amsterdam), Stage Entertainment, Het Internationaal Danstheater, meerdere modebedrijven en couturiers als Frans Molenaar, Mart Visser, Jan Taminiau en Iris van Herpen. We worden structureel gesponsord door vakorganisaties als Vakraad MITT en Koetsier Foundation. Het Prins Bernhard Cultuurfonds levert een substantiële bijdrage in de financiering van een van onze praktijkprojecten.

 

ONZE UNIEKE OPLEIDING IETS VOOR JOU?

Om de voltijd- of deeltijdopleiding bij Meesteropleiding Coupeur te mogen volgen dien je in het bezit te zijn van het basisniveau coupeur. Meer informatie hierover hoor je tijdens onze Open Ateliers.

Iedere kandidaat, ongeacht leeftijd en/of vooropleiding, wordt getoetst middels een toelatingsexamen.

Perfectie tot de laatste steek

"Het vak van coupeur zit in de lift, ook in Nederland, waar de meesteropleiding coupeur hooggekwalificeerde jonge vakmensen aflevert".

Lees hier het volledige artikel gepubliceerd in het Volkskrant magazine van 7 maart. 

IN DE MAAK

Meesteropleiding Coupeur & De Bijenkorf 2021

Van 9 maart tot en met 6 juni 2021 presenteerde Room_On_The_Roof een mode expositie IN DE MAAK in de etalages van de Bijenkorf.

Meer nieuws