Basisjaar - deeltijd

Het basisjaar is bedoeld voor studenten waarvan het niveau niet hoog genoeg is om met de opleiding te beginnen. De studenten zullen in 30 lesdagen (inclusief een assessment en een beoordeling) de basistechnieken leren.

BASISJAAR
Deze deeltijdopleiding is bedoeld voor studenten die niet of nauwelijks kunnen naaien. De studenten zullen gedurende dit basisjaar de basistechnieken leren. Het basisjaar is ook uitermate geschikt voor scholieren die nu op de HAVO of het VWO zitten en in de toekomst graag de Meesteropleiding Coupeur willen gaan volgen. 

Opleidingsduur en –intensiteit
Het eenjarige basisjaar heeft een omvang van 30 lesdagen inclusief assessment en beoordeling. De lessen vinden plaats op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur, inclusief een half uur lunchpauze. De huiswerkbelasting is minimaal 8 uur per week. 

Vervolgopleidingen
De Meesteropleiding Coupeur is een mogelijke vervolgopleiding. 

Toelatingseisen
Er zijn geen toelatingseisen aan deze opleiding verbonden. Voor deze opleiding hoeft dus ook geen assessment worden gedaan. 

Curriculum
Het curriculum is zeer praktijkgericht, gefocust op het maken van kledingonderdelen en het leren vervaardigen van kledingstukken, zowel voor dames als heren.

Het lesprogramma bestaat o.a. uit:

• technische trainingen met de machine

• technische trainingen met de hand

• machinekennis

• kennismaking met patroontechnieken

Groepsgrootte
Per cohort worden er maximaal 36 studenten toegelaten. De groepsgrootte waarin gewerkt wordt is afhankelijk van de lessen en de opdrachten. 

Cultuur van de opleiding
Een sfeer van vak ateliers waar professioneel geleerd en gewerkt wordt. De leermeesters en docenten hebben er eer in om de studenten het beste uit het coupeurvak bij te brengen. Iedereen heeft een volwassen rol in de bedrijfscultuur van De Meesteropleiding Coupeur en verantwoordelijkheid voor mensen, gebouw en omgeving. 

Opleidingskosten

De opleidingskosten bedragen € 3.200,- exclusief 21% btw per jaar (€ 3.872,- inclusief btw per jaar). Het bedrag dient voor aanvang van de studie te zijn betaald. Betaling in drie termijnen behoort tot de mogelijkheden tegen betaling van administratiekosten.

De Meesteropleiding Coupeur adviseert een gereedschappen pakket aan te schaffen. Extra materialen zijn tussen de € 350 en € 500 per jaar. Alle reis- en verblijfskosten zijn voor rekening van de student. Startdata De volgende groep start bij voldoende inschrijvingen op zaterdag 23 september 2017.

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.