De deeltijdopleiding

MEESTEROPLEIDING DEELTIJD

GEZEL A EN B

Gezelfase A en B kunnen ook in deeltijd gevolgd worden, duur in totaal 3 1/2 jaar. Daarna kan de opleiding alleen in voltijd vervolgd worden.

Unieke onderwijsvisie en positionering
Het pure vakmanschap van de coupeur, het ambacht van het op kwalitatief topniveau 'maken', is de rode draad van het leertraject. Voor 90% bestaat het onderwijs uit het werken in een van onze ateliers onder begeleiding van leermeesters en experts. De opleiding onderscheidt zich door de nadruk op het perfect kunnen maken van een kledingstuk en het creatief kunnen oplossen van coupeur technische vraagstukken. Hierin worden onze leerlingen graag gewilde experts.

Alumni
Onze afgestudeerden zijn veelal werkzaam op ateliers in de mode, couture, het theatrale, museale en entertainment werkveld. Anderen starten een eigen atelier. 

Kijk voor de volledige informatie over het Deeltijdtraject in onderstaande brochure. 

9 november Symposium "Het belang van vorm"

Op zaterdag 9 november organiseert de Textielcommissie in samenwerking met Meesteropleiding Coupeur en de Jeruzalemkerk ertegenover dit symposium waarvan de inhoud naadloos aansluit op onze unieke vakopleiding.

Uniformen voor Trammuseum

De tweedejaars leerlingen, specialisatie Heren, zijn bezig met een bijzonder Erfgoedproject. Zij ontwikkelen en produceren replica's van uniformen van de Rotterdamse Tram Maatschappij, voor het RTM-museum in Ouddorp.

Meer nieuws