De voltijdopleiding

MEESTEROPLEIDING VOLTIJD

Gezel A, B, C en Eerste Meesterproef

De volledige voltijdopleiding duurt drie jaar. Hierin doorloopt de leerling de drie niveaufasen, Gezel A, B en C en sluit hij de opleiding af met een 10-wekend durend project. In deze Eerste Meesterproef toont de leerling zijn ontwikkelde, perfecte vaardigheden.

Deeltijd: Gezel A en B kunnen ook in deeltijd gevolgd worden, duur in totaal 3 1/2 jaar. Daarna kan de opleiding alleen in voltijd vervolgd worden.

Unieke onderwijsvisie en positionering
Het pure vakmanschap van de coupeur, het ambacht van het op kwalitatief topniveau 'maken', is de rode draad van het leertraject. Voor 90% bestaat het onderwijs uit het werken in een van onze ateliers onder begeleiding van leermeesters en experts. De opleiding onderscheidt zich door de nadruk op het perfect kunnen maken van een kledingstuk en op het creatief kunnen oplossen van coupeur technische vraagstukken. Hierin worden onze leerlingen graag gewilde experts.

Alumni
Onze afgestudeerden zijn veelal werkzaam op ateliers in de mode, couture, het theatrale, museale en entertaintment werkveld. Anderen starten een eigen atelier. 

Kijk voor de volledige informatie over Voltijd in onderstaande brochure. 

Vlisco Wax GlitterGlam wedding dress

Un grande merci a Meesteropleiding Coupeur

Francel Guezodje, een van de Vlisco Fashion Fund winnaars 2019, werkte in augustus vier weken in een atelier van de Meesteropleiding Coupeur en creëerde met Vlisco een unieke cocktailjapon en deze extravagante bruidsjurk.

Bekijk het filmpje hier


19 november Alvanon Plus Size Workshop

Targeting a modern woman that wants fashion, not just larger clothes

Op dinsdag 19 november vindt de Alvanon Plus Size Masterclass plaats op de Meesteropleiding Coupeur. Deze online cursus en masterclass is speciaal bedoeld voor fashion designers, product developers, patroonmakers en inkopers die zich willen verdiepen in de markt en doelgroep van grote (dames)maten.

 


Meer nieuws