De voltijdopleiding

Gezel A, B, C en Eerste Meesterproef

De volledige opleiding duurt drie jaar. Hierin doorloopt de leerling de drie niveaufasen, Gezel A, B, en C en sluit hij de opleiding af met een 10- weken durend examen- project. In deze Eerste Meesterproef toont de leerling zijn ontwikkelde, perfecte vaardigheden. 


Deeltijd: Gezel A en B kunnen ook in deeltijd gevolgd worden, duur in totaal 3 ½ jaar. Daarna kan de opleiding alleen in voltijd vervolgd worden.

Unieke onderwijsvisie en positionering.

Het pure vakmanschap van de coupeur, het ambacht van het op kwalitatief topniveau ‘maken’,  is de rode draad van het leertraject. Voor 90% bestaat het onderwijs uit het werken in een van onze ateliers onder begeleiding van leermeesters en experts.

De opleiding onderscheidt zich door de nadruk op het perfect kunnen maken van een kledingstuk en op het creatief kunnen oplossen van coupeurtechnische vraagstukken. Hierin worden onze leerlingen graag gewilde experts.

Alumni

Onze afgestudeerden zijn veelal werkzaam op ateliers in de mode, couture, het theatrale, museale en entertainment werkveld. Anderen starten een eigen atelier.

 

Kijk voor de volledige informatie over Voltijd in onderstaande brochure. 

Perfectie tot de laatste steek

"Het vak van coupeur zit in de lift, ook in Nederland, waar de meesteropleiding coupeur hooggekwalificeerde jonge vakmensen aflevert".

Lees hier het volledige artikel gepubliceerd in het Volkskrant magazine van 7 maart. 

Te huur: Unieke passtudio voor ontwerpers en bedrijven

Naast Londen, New York en Hong Kong, ook in Amsterdam!

Kijk hier voor meer informatie of boek een passessie online.

Meer nieuws